divendres, 18 de setembre del 2009

COMENCEM! LECTURES DE TERCER D'ESO

Comencem amb les recomanacions de lectura per al tercer curs. És a dir, per al grup 33. Fixeu-vos-hi! Re-co-ma-na-ci-ons. La lectura no pot ser obligatòria: la lectura és una font de plaer. Per tant, tot seguit teniu una guia, confeccionada a partir de les recomanacions que els companys han fet a classe. Vosaltres també podeu fer les vostres propostes, per mig dels comentaris a aquesta entrada, o a classe. Seran penjades ací. Però ja sabeu que podeu triar el llibre que us vinga de gust, amb el vist-i-plau del professor.
En el llistat que trobareu a sota hi ha els títols, els autors, l'editorial, el nombre de pàgines (el que més us interessa, és clar) i el preu. També una sinòpsi de l'obra. Al final, un seguit d'enllaços amb editorials perquè feu una passajada virtual i tingueu l'oportunitat de triar el que més us agrade. Al llarg del trimestre ampliarem totes les llistes: les de llibres, les d'editorials... El cas és posar-nos en marxa... JA! Que el curs ha començat.
També volem que aquest bloc siga dinàmic. Podeu deixar tots els comentaris que us passen pel cap, recomanar (o no) alguns dels llibres que hi ha al llistat, o d'altres... En fi, el que volgueu.


NOVEL·LA



El noi del pijama de ratlles. John Boyle. Editorial Empúries.

Pàgines: 264 / Preu: 12.5

Berlín 1942. La guerra no afecta gaire la vida de Bruno, un noi de nou anys que viu en un barri residencial. Però un bon dia arriba a casa i es troba totes les coses empaquetades: el seu pare, membre de l’elit militar, ha rebut un nou destí i es veu obligat a marxar i instal·lar-se amb tota la família en una àrea rural mig deserta i molt depriment. Bruno s’avorreix i passa els dies obsessionat amb una tanca que s’alça davant la finestra de la seva habitació. Fins que no coneix Schmuel, el noi del pijama de ratlles, que viu a l’altra banda del filferro espinós, Bruno ni tan sol no comprèn que ja no és a Alemanya sinó a Polònia. Tampoc no és conscient del que passa a la vida de Schmuel fins que és massa tard per escapar els horrors que es viuen a l’altre costat de la tanca.


La solitud dels nombres primers. Paolo Giordano. Edicions 62

Pàgines: 308 / Preu: 17


En Mattia havia après que entre els nombres primers n’hi ha alguns que són especials. Els matemàtics els anomenen primers bessons: són parelles de nombres primers que estan de costat, més ben dit, quasi de costat, perquè entre ells sempre hi ha un nombre parell que els impedeix tocar-se realment.

En Mattia pensava que ell i l’Alice eren així, dos primers bessons, sols i perduts, propers però no pas prou per tocar-se realment. A ella, però, no l’hi havia dit mai.

“La solitud dels nombres primers es llegeix d’una sentada. És una de les novel·les més originals i brillants que hem tingut mai a les mans. Paolo Giordano va néixer a Torí el 1982, és doncs jove de debò. I es dóna a conèixer amb un llibre perfecte, construït amb la saviesa d’un narrador experimentat. No hi ha res de forçat, res d’estudiat. És com si les paraules fluïssin de manera natural en l’ànima d’aquest noi.” Caterina Soffici, Il Giornale


Lluna nova. Stephanie Meyer. Editorial Alfaguara.

Pàgines: 560 / Preu: 17.50

Apassionant, commovedora i plena de sorpreses, Lluna Nova és una fabulosa combinació d'emocions i entreteniment. Estàs preparat per a la història d'amor més addictiva i perillosa que s'ha explicat mai?

POESIA


66 poemes imprescindibles. Montserrat Ferrer

Pàgines: 178 / Preu: 8.50

Un panorama de la història de la literatura catalana que inclou els autors valencians més representatius. Uns criteris prioritaris han orientat la selecció: la inclusió d´autors consagrats i de poemes emblemàtics, i la presència dels temes recurrents (l´amor, la mort, la llengua, la guerra, la natura o la reivindicació social)
.

L'INFERN DE MARTA. Pasqual Alapont. Ed. Bromera

Pàgines: 168 / Preu: 9.80

Una jove maltactada lluita per salvar la seua vidaQuan va acceptar eixir amb aquell xicot, Marta no sabia que posava un peu en l’infern, i que d’ara endavant seria tan dolorós penetrar-hi com tractar d’escapar-ne. Aquesta novel·la de Pasqual Alapont, escrita a la manera d’un thriller, amb psicòpata inclòs, posa els cabells de punta. És la història de Marta, una jove que es va enamorar de la persona equivocada; però també és la història d’una amistat a prova de bombes que captiva per la seua tendresa.
El llibre es completa amb La màscara de l’amor, un text en què el psicòleg i criminalista Vicente Garrido analitza els comportaments de risc que qualsevol jove hauria de tenir en compte per evitar caure en l’infern del maltractament físic o psicològic. Un llibre molt útil que conjumina una novel·la emocionant plena de suspens i un pràctic llibre d’autoajuda.

Editorial Bromera
Editorial Bullent
Brosquil Edicions
Tàndem Edicions
Perifèric Edicions

Edicions 62

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada