dijous, 17 de setembre del 2009

EN MARXA! RECOMANACIONS DE LECURA PER A 2n D'ESO

Comencem amb les recomanacions de lectura per al segon curs. És a dir, per als grups 21, 22 i 23. Fixeu-vos-hi! Re-co-ma-na-ci-ons. La lectura no pot ser obligatòria: la lectura és una font de plaer. Per tant, tot seguit teniu una guia, confeccionada a partir de les recomanacions que els companys han fet a classe. Vosaltres també podeu fer les vostres propostes, per mig dels comentaris a aquesta entrada, o a classe. Seran penjades ací. Però ja sabeu que podeu triar el llibre que us vinga de gust, amb el vist-i-plau del professor.
En el llistat que trobareu a sota hi ha els títols, els autors, l'editorial, el nombre de pàgines (el que més us interessa, és clar) i el preu. També una sinòpsi de l'obra. Al final, un seguit d'enllaços amb editorials perquè feu una passajada virtual i tingueu l'oportunitat de triar el que més us agrade. Al llarg del trimestre ampliarem totes les llibres: les de llistes, les d'editorials... El cas és posar-nos en marxa... JA! Que el curs ha començat.
També volem que aquest bloc siga dinàmic. Podeu deixar tots els comentaris que us passen pel cap, recomanar (o no) alguns dels llibres que hi ha al llistat, o d'altres... En fi, el que volgueu.


NOVEL·LA

Aiguablava. Jesús Mollà. Editorial Tàndem.

Celeste i Nico viuen a la rodalia de l´Albufera. Celeste creu ser la princesa Almar d´Aiguablava i el seu regne coincideix fil per randa amb els límits del llac, amenaçat per quatre calamitats. Una nit de primavera, després d´una agra discussió amb els seues pares, Celeste fuig de casa amb la seua barca "El Somni" i es conduïda per l´agró Àngela a la mata de na Sofia, on està tenint lloc l´assemblea dels animals.

Pàgines: 176 / Preu: 10

Neu i gossos... Quin embolic. Enric Lluch. Editorial Bromera.

Pàgines: 96
Preu: 7.50

Les campanyes d'esquí escolar són sempre emocionants, però, potser, no n'heu viscut una de tan desbaratadament divertida com aquesta. Els seus protagonistes tenen un gran respecte pel professor de Ciències Naturals i això ho complica tot. Al cap i a la fi... qui pot abandonar un gosset quan truca a la porta de l'habitació?

No sigues bajoca! Pasqual Alapont. Editorial Bromera.

Pàgines: 96 / Preu: 7.50

Manel i el seu avi Frederic són dos insensats. Tenen fama de trapelles i se l'han guanyada a pols perquè no la pensen que no la fan. La seua família n'està farta i ha tractat de civilitzar-los de tant en tant. Debades.

Els pirates no ploren. Pep Castellano. Editorial Bullent.

Pàgines: 96 / Preu: 6.5

Marta perd a sa mare en un accident de trànsit i es veu obligada a abandonar el seu poble. Ha d'anar a viure amb el seu avi, a qui no coneix de res. Quan el veu, Marta el confon amb un pirata. És un vell ferroveller, militant ecologista, que viu en una caravana vella i atrotinada de recollir ferros i altres andròmines que recicla o reaprofita. Els dos hauran de conviure amb la nova realitat que els ha tocat i junts aprendran a sembrar la llavor de l'ecologia, de l'amor, de l'amistat i de l'aventura.
Una història de pirates del segle XXI i de gent que està disposada a tot per salvar la Terra.



La mosca. Assetjament a les aules. Gemma Pasqual. Perifèric Edicions

Pàgines: 106 / Preu: 8.80

Isona ha canviat d’Institut. Fuig d’una convivència impossible que fins i tot li va costar la vida a un amic seu. Al nou centre, però, tornarà a repetir-se de nou la mateixa situació d’assetjament. Aquesta vegada no fugirà. Isona haurà d’enfrontar-se, amb la complicitat de nous amics, al seu passat i a les persones que fan de la por un instrument per a sentir-se poderosos. Un llibre necessari que ens ajuda a entendre el fenomen de la violència a les aules. Es tracta d’un llibre que reflexa de manera molt real una situació que per desgràcia ens trobem actualment als centres escolars. És per això, que molt joves que conviuen amb esta lacra social els servirà la lectura d’esta novel·la. Ja que en ella trobaran resposta i solucions a els problemes que envolten l’assetjament escolar.

Cagadets de por. Pasqual Alapont. Editorial Bromera

Pàgines: 120 / Preu: 8.10

Manel i el seu avi Frederic tornen més esbojarrats que mai. Els nostres herois van a Mallorca de vacances i… les seues barrabassades fan tremolar tota l’illa: estan a punt de fer caure l’avió, s’enfronten amb uns contrabandistes i, entre altres peripècies, els confonen amb uns bruixots.

10.193 Escuma de mar. Manel Joan Arinyó. Perifèric Edicions


Joaquín Mas Catalán, ex-soldat de la República espanyola exiliat a França en perdre la guerra, tenia 27 anys quan, el 22 de juny de 1940, va caure presoner de l’exèrcit alemany a les Voges. D’allí va ser deportat al camp de concentració de Mauthausen, i després a Gusen I on sobreviurà en condicions inimaginables fins l’alliberació del camp per l’exèrcit aliat el maig de 1945.

10.193 Escuma de mar de Manel Joan i Arinyó és un testimoniatge honest, un retrat fidel de les coses viscudes i vistes. Escrit, per tant, en un estil sobri, quasi notarial, perquè, a la tragèdia, no li calen subratllats. El mèrit del narrador resideix a contar-nos les seues vivències des de la sorpresa o l’estupefacció en comprovar allò que ell i la resta dels presoners eren capaços de suportar i de fer per continuar vivint. Tot plegat, la història de Joaquín Mas és el relat de la baixada als inferns dels camps de concentració nazis, on veiem els horrors a què foren sotmesos els reclusos, els esforços que feia el protagonista per sobreviure (menjar herba, carbó, la vianda dels gossos; furtar roba per a protegir-se del fred...); de les caigudes en estats físics deplorables i els esforços i trampes per poder eixir-se’n i no ser fixat com un invàlid, cosa que hauria implicat la desaparició immediata.

10.193 Escuma de mar és des d'avui i fins a finals del mes d'abril la nostra i la vostra protagonista, ja que l'opinió del lector és el que realement ens importa. Anima't i participa...

POESIA


Oda als peus. Marc Granell. Editorial Bromera.

Pàgines: 64 / Preu: 7.80

Els peus també tenen dret que els dediquen versos! I també els canaris, els gats, la natura, i fins i tot les vocals; per què no? En aquest univers poètic, les foques poden ballar flamenc i el món pot ser de xocolate. T’ho perdràs?

66 poemes imprescindibles. Montserrat Ferrer

Pàgines: 178 / Preu: 8.50

Un panorama de la història de la literatura catalana que inclou els autors valencians més representatius. Uns criteris prioritaris han orientat la selecció: la inclusió d´autors consagrats i de poemes emblemàtics, i la presència dels temes recurrents (l´amor, la mort, la llengua, la guerra, la natura o la reivindicació social)

TEATRE

Ací no paga ni Déu! Dario Fo. Editorial Bromera.

Pàgines: 136 / Preu: 9.40

Què fa un cabàs ple de queviures en una casa com aquesta on el menú únic consta de sopa de menjar de canari amb cap de conill congelat? Es poden intercanviar embarassos sense cap intervenció mèdica? Pot resultar embarassat de rebot un guàrdia civil amb bigot? Tot açò i més li ho aclareix, o li ho embolica més, aquesta obra, perquè quan la fam ens obliga... Ací no paga ni Déu!


Editorial Bromera
Editorial Bullent
Brosquil Edicions
Tàndem Edicions
Perifèric Edicions
Edicions 62

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada